Kos Sprint Triathlon 2018 – 16/09/2018

Ο Δήμος Κω σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Κω και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει αγώνα τριάθλου στην περιοχή της Κεφάλου με την επονομασία “Kefalos sprint triathlon 2018” στις 16/9/18.

Η εκδήλωση αποσκοπεί αφενός στην ανάδειξη του νησιού ως προορισμός αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων και αφετέρου στην ανάπτυξη του τριάθλου στο νησί ως μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας καθώς διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά και τις ποιοτικές προδιαγραφές για την τέλεση αυτών.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Ο αγώνας θα λάβει χώρα στο Καμάρι της Κεφάλου στις 16/9/18 ωρα 9:00 με την ζώνη αλλαγής, την εκκίνηση και τον τερματισμό δίπλα στο εμπορικό λιμανάκι σε μία πανέμορφη τοποθεσία. Το κολύμπι (750μ) θα πραγματοποιηθεί στον κόλπο του Καμαρίου και στην συνέχεια το ποδηλατικό σκέλος (20χλμ) με μία αναστροφή στα 10 χλμ από τον επαρχιακό Κεφάλου-Κω προς το φυτώριο και πίσω πάλι στην ίδια διαδρομή. Το τρέξιμο (5χλμ) θα ξεκινήσει από το Καμάρι με κατευθυνση προς το χωριό αριστερόστροφα, σε μία διαδρομή με υψομετρικά χαρακτηριστικά όπως φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα.

Κολύμπι 750μ

Ποδήλατο 20χλμ

 

Τρέξιμο 5χλμ

 

 

Ασφάλεια του αγώνα

Στο κολυμβητικό σκέλος θα υπάρχουν ναυαγοσώστες στον κόλπο, σκάφος με ιατρό σε περίπτωση κινδύνου ή εγκατάλειψης να επέμβουν.

Στο ποδηλατικό σκέλος η οργανωτική επιτροπή έχει μεριμνήσει να είναι αποκλεισμένοι οι δρόμοι. Παρ’ όλα αυτά οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να κινούνται σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.

Στο δρομικό σκέλος οι δρόμοι θα είναι μερικώς αποκλεισμένοι οι δρόμοι με σήμανση της λωρίδας που θα κινούνται οι αθλητές.

Θα υπάρχει αστυνομία και εθελοντές για την ασφάλεια των αθλητών.

 

Προϋποθέσεις Εγγραφής Kefalos Triathlon Spint 2018

 

Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του site koscyclingclub.gr και θα ανοίξουν πολύ συντομα.

Η εγγραφή είναι ανοιχτή σε κάθε αθλητή άνω των 18 ετών να αγωνιστεί είτε ατομικά είτε ομαδικά (δύο η τριών ατόμων). Το άτομο αυτό θα πρέπει να είναι σε θέση να ολοκληρώσει το τρίαθλο μικρής απόστασης, μέσα στον επιτρεπόμενο χρόνο, που καθορίζεται από τον οργανωτική επιτροπή του “Kos Triathlon Sprint 2018 ”.

Προϋπόθεση ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η καταχώριση της συμμετοχής  είναι η υπογραφή της φόρμας Αποποίησης Ευθύνης και η πληρωμή του κόστους συμμετοχής.

 

Υγεία – Ασφάλεια Αθλητών:

 

Κάθε αθλητής που εγγράφεται στον αγώνα, αποδέχεται αυτοβούλως ότι βρίσκεται σε άρτια φυσική κατάσταση, ικανή για να ολοκληρώσει έναν αγώνα τριάθλου απόστασης sprint.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους μεμονωμένους αθλητές, αλλά και για κάθε αθλητή ομάδας σκυταλοδρομίας.

 

Κολύμβηση:

 

Οι αθλητές μπορούν να κολυμπήσουν, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε στυλ κολύμβησης.

Οι αθλητές μπορούν να κάνουν στάση για ξεκούραση επιπλέοντας στο νερό.

Αν χρειαστούν βοήθεια, μπορούν να σταθούν ακίνητοι και να σηκώσουν το χέρι τους. Μόλις τους δοθεί βοήθεια από τους διοργανωτές, οι αθλητές πρέπει αμέσως να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Οι αθλητές απαγορεύεται να φοράνε τη ζώνη με το νούμερο τους μέσα από τη στολή neorpen (το πάχος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 4 χιλιοστά).

Κάλτσες συμπίεσης επιτρέπονται μόνο όταν επιτρέπεται η χρήση στολής neopren.

Απαγορεύεται η χρήση βοηθητικού εξοπλισμού.

Είναι ευθύνη κάθε αθλητή να γνωρίζει τη διαδρομή και να παραμείνει σε αυτήν.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τη διαδρομή γίνει αντιληπτή από τους κριτές, και δεν διορθωθεί από τον αθλητή οδηγεί σε ποινή 2 λεπτών στο penalty box αμέσως μετά την έξοδο από την κολύμβηση.

Η χρήση στολής neopren θα επιτραπεί από τους διοργανωτές, αναλόγως της θερμοκρασίας του νερού, σύμφωνα με τους κανόνες της ITU.

Αθλητές άνω των 50 ετών, μπορούν να κάνουν χρήση στολής neopren ανεξαρτήτως θερμοκρασίας νερού.

Η θερμοκρασία του νερού θα μετρηθεί από τους διοργανωτές 1 ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Η κολύμβηση είναι 1 γύρος των 750 μέτρων.

 

Ζώνη Αλλαγής:

 

Όλος ο ατομικός αθλητικός εξοπλισμός κάθε αθλητή, πρέπει να τοποθετηθεί στο προδιαγεγραμμένο σημείο που φέρει το νούμερο του αθλητή, στη ζώνη αλλαγής.

Οι αθλητές θα έχουν στη διάθεσή τους καλάθι για την τακτοποίηση του εξοπλισμού τους.

Τα ποδηλατικά παπούτσια, το κράνος και άλλος ποδηλατικός εξοπλισμός επιτρέπεται να είναι ήδη τοποθετημένα πάνω στο ποδήλατο.

Απαγορεύεται η χρήση γυάλινων δοχείων στη ζώνη αλλαγής.

Απαγορεύεται η είσοδος στη ζώνη αλλαγής, σε όλους πλην των αθλητών και των εθελοντών – κριτών.

Πριν την είσοδο των αθλητών στη ζώνη αλλαγής βεβαιώνεται ότι είναι σωστά τοποθετημένα τα νούμερα του αθλητή στο κράνος (2 αυτοκόλλητα), στο ποδήλατο (1 καρτελάκι), στη ζώνη του αθλητή και ότι ο αθλητής φοράει το chip χρονομέτρησης στο πόδι του.

Οι αθλητές πρέπει να κατέβουν από το ποδήλατο πριν την είσοδο τους στην ζώνη αλλαγης. Μέσα στην ζώνη αλλαγής επιτρέπεται μόνο να προωθούν το ποδήλατο με το χέρι και όχι να βρίσκονται πάνω σε αυτό.

Οι αθλητές δεν επιτρέπεται να ανέβουν στο ποδήλατο πάρα μόνο αφού βγουν από την ζώνη αλλαγής. Στην σκυταλοδρομία, την σκυτάλη αποτελεί το τσιπάκι χρονομέτρησης το οποίο παραδίδεται από τον αθλητή στον συναθλητή  του μόνο μέσα στην ζώνη αλλαγής.

 

 

Ποδηλασία:

Οι αθλητές πρέπει να φοράνε τη ζώνη με τον αριθμό τους στο πίσω μέρος της φανέλας τους και το κράνος τους για να τους επιτραπεί να ξεκινήσουν την ποδηλασία.

Οι αθλητές δεν επιτρέπεται να κλείνουν το δρόμο σε άλλους αθλητές, ούτε να ποδηλατούν ημίγυμνοι.

Οι αθλητές δεν επιτρέπεται να δεχθούν οποιαδήποτε βοήθεια και τροφοδοσία πέραν της επίσημης βοήθειας και τροφοδοσίας των διοργανωτών καθώς και της επίσημης ιατρικής βοήθειας. Οποιαδήποτε παρέκκλιση οδηγεί σε αποβολή από τον αγώνα.

Είναι ευθύνη κάθε αθλητή να γνωρίζει την ποδηλατική διαδρομή και να παραμείνει σε αυτήν.

Ο αγώνας Kefalos Triathlon Spint 2018 είναι ατομικό τεστ αντοχής. Σε όλο το ποδηλατικό σκέλος του αγώνα δεν επιτρέπεται το drafting (απαιτείται ελάχιστη απόσταση από μπροστινή ρόδα σε μπροστινή ρόδα 12 μέτρα). Σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή από τους κριτές παράβαση του κανόνα περί drafting, αυτό οδηγεί σε ποινή 2 λεπτών στο penalty box αμέσως μετά τον τερματισμό της ποδηλασίας. Αν γίνει αντιληπτή δεύτερη κατά σειρά παράβαση του κανόνα, αυτό οδηγεί σε αποβολή από τον αγώνα.

Επιτρέπεται η χρήση ποδηλάτων ατομικής χρονομέτρησης και ποδηλασίας δρόμου.

Η χρήση του κράνους είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της ποδηλασίας. Τα λουράκια του κράνους πρέπει να είναι δεμένα, πριν ο αθλητής παραλάβει το ποδήλατό του μέχρι και τη στιγμή που θα το ξανα αφήσει στη ζώνη αλλαγής.

 

Τρέξιμο:

Οι αθλητές πρέπει να φοράνε τη ζώνη με τον αριθμό τους στο εμπρός μέρος της φανέλας τους.

Οι αθλητές επιτρέπεται να κάνουν στάση ή να περπατάνε κατά διαστήματα.

Οι αθλητές απαγορεύεται να συνοδεύονται από φίλους, προπονητές ή άλλα άτομα μέσα στη διαδρομή του τρεξίματος.

Δεν επιτρέπεται η χρήση ακουστικών, κινητών τηλεφώνων, go pro ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών μουσικής.

Είναι ευθύνη κάθε αθλητή να γνωρίζει τη διαδρομή και να παραμείνει σε αυτήν.

 

Αντιαθλητική συμπεριφορά:

Οποιαδήποτε αντιαθλητική συμπεριφορά, όπως χρήση υβριστικής γλώσσας, άσχημης συμπεριφοράς προς άλλους αθλητές, εθελοντές, κριτές ή θεατές απαγορεύεται αυστηρά και τιμωρείται με αποβολή από τον αγώνα.

 

Στολή αγώνα:

Οι αθλητές απαγορεύεται να ποδηλατούν ή να τρέχουν ημίγυμνοι. Σε τέτοια περίπτωση του επιβάλλεται ποινή 2 λεπτών και εν συνεχεία αποβολή από τον αγώνα.

 

Νούμερο αγώνα:

 

Οι αθλητές απαγορεύεται να φοράνε τη ζώνη με το νούμερό τους κάτω από τη στολή neorpen.

Οι αθλητές πρέπει να φέρουν νούμερα του αγώνα, στο ποδήλατο τους, στο κράνος τους και στη φανέλα τους (σε ζώνη).

Στην ποδηλασία η ζώνη με το νούμερο πρέπει να φοριέται στο πίσω μέρος της φανέλας του αθλητή.

Στο τρέξιμο η ζώνη με το νούμερο πρέπει να φοριέται στο εμπρός μέρος της φανέλας του αθλητή.

Καθαριότητα:

 

Οι αθλητές δεν επιτρέπεται να αφήνουν σκουπίδια πέραν των προκαθορισμένων σημείων τροφοδοσίας.

Οι αθλητές δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους γυάλινα μπουκάλια, ούτε στις διαδρομές του αγώνα, ούτε στη ζώνη αλλαγής.

 

Ποινές:

 

Εκτός από τις παραπάνω καθορισμένες ποινές, οι κριτές του αγώνα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν κατά προτεραιότητα: 

Ποινή 2 λεπτών, που εκτελείται στο penalty box μετά το τέλος της κολύμβησης ή της ποδηλασίας ή προστίθεται στον συνολικό χρόνο του αθλητή, αν η ποινή διαπιστωθεί στο τρέξιμο. Σε περίπτωση που ο αθλητής αρνηθεί να εκτελέσει την ποινή των 2 λεπτών, αποβάλλεται από τον αγώνα.

Αποβολή από τον αγώνα, για παράβαση των παραπάνω κανονισμών και μη συμμόρφωση στις εντολές των κριτών.

Οποιαδήποτε ένσταση θα εξετασθεί μετά το πέρας του αγώνα και πριν τα τελικά αποτελέσματα από την οργανωτική επιτροπή.

 

Χρονομέτρηση:

 

Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει με τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Για την χρονομέτρηση οι αθλητές θα χρειαστεί να φορέσουν το Tri-tag, το οποίο τοποθετείται με Velcro στον αστράγαλο. Τα Tri-Tags που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να επιστραφούν μετά το τέλος του αγώνα.

Στο τέλος του αγώνα, εκτός από τον τελικό χρόνο κάθε αθλητή, θα υπάρχουν αυτόματα οι εξής επιμέρους χρόνοι:

Swim (χρόνος κολύμβησης)

T1 (χρόνος αλλαγής από κολύμβηση σε ποδηλασία)

Cycle (χρόνος ποδηλασίας)

T2 (χρόνος αλλαγής από ποδηλασία σε τρέξιμο)

Run (χρόνος τρεξίματος)

 

Απονομές.

Θα βραβευθούν οι πρώτοι κάθε κατηγορίας με κύπελλο, οι δεύτεροι και οι τρίτοι με ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

Γενική κατάταξη Ανδρών  -Γυναικών

Γενικη κατάταξη Ομάδας Σκυταλοδρομίας

Ηλικιακά γκρουπ Ανδρών  -Γυναικών

18-39

40-49

50+

Σε περίπτωση που δεν συμπληρώνεται μία κατηγορία από τουλάχιστον 3 άτομα, θα προστίθεται στην αμέσως προηγούμενη κατηγορία. Στις κατηγορίες των γυναικών θα βραβευθούν ανεξαρτήτως ποσότητας, ανά κατηγορία.

 

Κόστος Συμμετοχής

 

Ατομική Συμμετοχή

Κόστος:

Μέχρι και 27/08/2018: 20€
Μέχρι και 10/09/2018: 30€

Ομαδική συμμετοχή:

Μέχρι και 27/08/2018: 30€ ανά ομάδα

Μέχρι και 10/09/2018: 40€ ανά ομάδα

Οι εγγραφές θα κλείσουν το απόγευμα 20:00 στις 10/9 και δεν θα υπάρχει εγγύηση νέας εγγραφής μέχρι και την ημέρα του αγώνα.